Vikend rezervisan za edukaciju mladih u Kneževu – IV modul projekta “YOUth CAN”

Četvrti modul projekta “You Can Youth Can: Community Focused Youth Leadership” održan je u periodu od 15. do 17. maja. 2020. godine za učesnike iz Kneževa putem Zoom aplikacije. “YOUth CAN” projekat za cilj ima osnaživanje mladih lidera u svrhu njihovog aktivnijeg uključivanja u lokalnim zajednicama.

Na trodnevnom treningu učesnici su upoznati sa tim šta je to institucionalna podrška mladima na lokalnom nivou, koji su to načini podrške mladima i omladinskom organizovanju na lokalnom nivou. Kroz zajedničku analizu i rad u grupama, diskutovalo se o tome šta to za mlade predstavlja donošenje odluka i na koji načim mladi mogu biti uljučeni i učestvovati u ovom procesu.

“Kroz ova tri dana i tri bloka naučila sam dosta toga korisnog vezano za učešće mladih u donošenje odluka i o samoj podršci mladih, kao i o ostalim stavkama. U suštini sam jako zadovoljna stečenim znanjem, koje ću nadam se još više proširiti kroz kasniji period.” – izjavila je Smilja Đekanović, jedna od učesnica na ovom projektu.

Jedna od sesija bila je posvećena mobilnošću mladih kao i njenom značaju u omladinskom radu, te kako mobilnosti mladih u svrhu neformalnog učenja i može povećati njhovu zapošljivost, kao i ulogama omladinskih organizacija i centara u jačanju mobilnosti mladih. Na kraju dana, mladi su dobili osnovne informacije o ERASMUS+ programu i ključnim mjerama u sklopu programa, te o međunarodnoj i regionalnoj saradnji.

Trenerski tim ovog modula čine Miloš Blagojević i Miloš Kovačević iz Agencije za razvoj i saradnju CEREBRA Banja Luka.

Ovaj projekat realizuje se zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Scroll to top