Nicola Minasi: Mladi su ključni faktor u BiH

Agencija za saradnju i razvoj CEREBRA održala je online dogadjaj ,,Kafa sa” čiji je gost bio ambasador Italije u Bosni i Hercegovini, Nicola Minasi.

U jednočasovnom razgovoru sa ambasadorom Minasijem učesnici su imali priliku da saznaju kako je to biti ambasador, koje su trenutne aktivnosti Ambasade u BiH imajući u vidu aktuelnu epidemiološku situaciju i globalnu pandemiju, kako se Italija nosi sa krizom i td.

Učesnici su imali brojna pitanja i diskusija je protekla u pozitivnom raspoloženju.

Mladi su lideri današnjice. Mladi su ključni faktor u BiH!

Nicola Minasi, ambasador Italije u BiH

Ambasador je podijelio sa nama svoje impresije o svom angažmanu u BiH, uočivši i definišući sličnosti i razlike u našim navikama, običajima, kulturama, jezicima. Imali smo priliku da pričamo o obrazovanju i zaštiti životne sredine ali i o načinima za unapredjenje ove saradnje.

Na kraju dogadjaja učesnici su pozvani da se pridruže dogadjajima Ambasade kojima se nastoji afirmisati zajedničko učenje i kvalitetno provodjenje slobodnog vremena. Svakog četvrtka u 18h, Ambasada organizuje online druženje pod nazivom Caffe Italiano kojim se nastoji podstaći učenje i primjena italijanskog jezika.

Scroll to top