YOUth CAN: Kneževo

U periodu od 17. do 18. januara 2020. godine održan je Prvi modul projekta ,,You can – Youth Can: Community Focused Youth Leadership“ za mlade iz Kneževa u Omladinskom centru „Magija“. Ovaj projekat za cilj ima osnaživanje mladih lidera u svrhu njihovog aktivnijeg uključivanja u lokalnim zajednicama.

Učesnici su tokom dvodnevnog modula imali priliku da čuju nešto više o omladinskom aktivizmu i organizovanju, informisanju i participaciji mladih, razvoju ličnih vještina, komunikaciji i saradnji sa medijima te o međunarodnoj saradnji mladih.

Pričali smo i o jačanju unutrašnjih kapaciteta omladinskog centara i osnaživanju njihovih uloga i aktivnosti u lokalnoj zajednici.

Trenerski tim ovog modula čine Miloš Blagojević i Miloš Kovačević iz Agencije za razvoj i saradnju „CEREBRA“ Banja Luka.

U nastavku projekta očekuju nas još prvi moduli u Srpcu i Banjaluci čime će prvi krug radionica biti završen.

Ovaj projekat realizuje se zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Scroll to top