Održan prvi modul u Čelincu u okviru projekta “You Can, Youth Can”

U prostorijama Omladinskog centra Čelinac 3. i 4. januara 2020. godine organizovan je prvi modul u sklopu projekta “You Can, Youth Can: Community Fosuced Youth Leadership” koji za cilj ima osnaživanje mladih liderskim vještinama u svrhu njihovog aktivnog uključivanja u lokalnim zajednicama.

Mladi iz Čelinca su tokom dvodnevnog treninga imali priliku da rade u sljedećim oblastima: omladinsko organizovanje, omladinski aktivizam, volontiranje, omladinski rad, lične vještine, neformalna edukacija, informisanje i participacija mladih na lokalnom nivou.

Tokom obuke, učesnici koji su pokazali izuzetno zalaganje i entuzijazam imali su prilike da se upoznaju sa značajem omladinskog aktivizma i neformalne edukacije, kako se pravilno piše CV i motivaciono pismo, ulogama u timu i timskom radu, Rodžer Hartovom ljestvicom učešća mladih, informisanjem mladih, kao i sa zakonima i dokumentima koji sistemski uređuju položaj mladih na lokalnom i republičkom nivou.

Lokalna partnerska organizacija je Udruženje mladih Čelinac, a trenerski tim su činili Miloš Blagojević i Miloš Kovačević iz Agencije za razvoj i saradnju CEREBRA Banja Luka.

Tokom januara biće održana još četiri tematska modula u Banjoj Luci, Kotor Varošu, Kneževu i Srpcu.

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Scroll to top