Uručene Republičke nagrade za volontiranje za 2019. godinu

U sklopu obilježavanja 5. decembra, Međunarodnog dana volontera, sinoć u Banjaluci su uručene Republičke nagrade za volontranje za 2019. godinu, među kojima su Cerebra i naši volonteri dobili diplome za poseban doprinos razvoju volontiranja u Republici Srpskoj.

Svečanim programom u Dječijem pozorištu u Banjaluci, obilježen je 5. decembar – Međunarodni dan volontera, te je Ministarstvo porodice, omladine i sporta u saradnji s Volonterskim servisom Republike Srpske ovom prilikom nagradilo najboljeg organizatora volontiranja i četiri najbolja volontera u 2019. godini.

Nagrada za najboljeg organizatora volontiranja u Republici Srpskoj dodijeljena je Udruženju građana “Centar edukacije za aktivan razvoj – C.E.Z.A.R.” iz Srpca.

Republičke nagrade za najbolje volontere su otišle u ruke Milanu Mileniću iz Trebinja, Aleksandri Neškov iz Banja Luke, Dijani Radić iz Banja Luke i Danijelu Petroviću iz Banja Luka.

Organizatoru volontiranja dodijeljena je plaketa i novčani iznos u visini od četiri prosječne plate u Republici Srpskoj, a volonterima pojedincima medalja i novčani iznos od dvije prosječne plate u Republici Srpskoj za prethodnu godinu.

Diplome za poseban doprinos razvoju volontiranja dobili su Speleospasilačka služba RS – Stanica Foča, Agencija za razvoj i saradnju-CEREBRA (Banja Luka), Udruženje građana “Srce na dlanu” (Banja Luka), Miloš Jakić (Foča), Maja Topić (Prijedor), Nikola Pilipović (Kostajnica), Aleksandar-Rade Ćorović (Banja Luka), Marina Topić (Banja Luka), Isidora Rodić (Banja Luka), Dajana Ajder (Banja Luka), Katarina Mitić (Banja Luka), Anastasija Ćorović (Banja Luka), Miloš Kovačević (Laktaši), Nataša Gavur (Mrkonjić Grad), Teodora Tošić (Mrkonjić Grad), Nataša Bednarčuk (Banja Luka), Isidora Sekulić (Kostajnica), Bojan Garić (Banja Luka), Milica Milinović (Banja Luka), Dragana Dragić (Banja Luka), Brankica Smiljanić (Derventa) i Aleksandra Vlaški (Banja Luka).

Centralnoj manifestaciji obilježavanja Međunarodnog dana volontera u prisustvovali su predstavnici Vijeća naroda Republike Srpske, Ministarstva porodice, omladine i sporta, Grada Banja Luka, te predstavnici omladinskih organizacija i organizacija za mlade, i članovi omladinski centara i lokalnih volonterskih servisa.

Generalna skupština UN proglasila je Međunarodni dan volontera 17. decembra 1985. godine, kao podsjećanje na dan kada je 1970. godine stvoren Program UN za volontere.

Scroll to top