Dogovorena praksa za učenike Ekonomske škole Banja Luka

U Banjaluci danas je održan sastanak sa predstavnicima Ekonomske škole na kojem se razgovaralo o organizaciji prakse za učenike ove škole, te je ovom prilikom dogovorena praksa za 10 učenika koji će obaviti praksu u trajanju od 30 radnih sati u mjesecu februaru u našoj organizaciji.

Srednjoškolci će tokom prakse imati priliku da rade na ličnom razvoju i usavršavanju svojih vještina, najviše na organizacionim i prezentacijskim vještinama. Takođe će proći obuku za pisanje prijedloga projekta i budžeta, te obuku iz javnog zagovaranja i lobiranja. Krajem februara planirano je da u svojoj školi organizuju prezentaciju o aktivnom učešću mladih i neformalnom obrazovanju.

Ova praksa se implementira u sklopu Programa srednjoškolskih praksi koju realizuje Mreža mladih CIVITAS. Raspravljajući o javnim politikama za zapošljavanje i razvoj poduzetničkih vještina mladi ljudi, srednjoškolci iz Mreže mladih CIVITAS dali su prijedlog za organizaciju radne prakse za učenike srednjih škola u javnim institucijama i udruženjima građana. Krajem prošle godine Agencija za razvoj i saradnju CEREBRA je ispunila upit za poslodavce kojim se naša organizacija uključila u ovaj program.

Scroll to top