U fokusu održiv razvoj i izgradnja kapaciteta omladinskih organizacija

CEREBRA, kao članica međunarodne mreže mladih YEU International, učestovala na Strateškom planiranju YEU mreže koje se održalo u Briselu u periodu od 10. do 12. septembra 2021. godine.

Youth for Exchange and Understanding International je međunarodna mreža mladih osnovana u Strazburu 1986. godine od strane grupe mladih iz 11 zemalja. Danas YEU okuplja 36 organizacije iz 28 zemalja Evrope i Afrike. Misija YEU-a je rad na promociji mira, razumijevanja i saradnje među mladim ljudima svijeta, u duhu poštivanja ljudskih prava.

Strateško planiranje YEU mreže je prilika da organizacije članice istraže i prodiskutuju o različitim prioritetima vezano za strateški plan YEU organizacije. YEU strateški prioriteti za period 2021-2024 su: neformalna edukacija, omladinski rad, inkluzivna društva i jake omladinske organizacije.

YEU se obavezuje da će izgraditi kapacitete i kompetencije omladinskih organizacija kako bi se zalagale za održivi razvoj i ciljeve održivog razvoja i uključile elemente obrazovanja za održivi razvoj u svoje aktivnosti kroz „efikasan proces koji je participativan, međusektorski i rodno prilagođen“.

Ispred naše organizacije su prisustvovali Tamara Cvetković, Miloš Kovačević i Miloš Blagojević.

CEREBRA je članica YEU mreže od 2007. godine.

Scroll to top