Održana četvrta ovogodišnja EKO Šetnja

U Gradišci je, povodom Međunarodnog dana mladih (12.08) održana četvrta ovogodišnja EKO Šetnja u partnerstvu sa domaćinima NGO MOST iz Gradiške.

Ovaj put, odlučili smo se za akciju na jezeru Laminci koje je pravi dragulj grada Gradiška i idealno mjesto okupljanja za stanovništvo ove regije ali i šire. Zbog toga, bitno je da ono ostane očuvano, sačuvano i prije svega čisto i uredno kako bi služilo svima nama kao idealno mjesto za odmor, druženje, uživanje i opuštanje posebno u vrelim ljetnjim danima.

Podjećamo do sada su u drugoj sezoni odrađene akcije u Banjaluci, Laktašima i Srpcu te se nadamo da će ova četvrta šetnja u Gradišci biti dodatni motiv i povod nekome od naših partnera da nam se jave i sa nama budu domaćini nove šetnje.

I ova akcija napravila je neke sjajne rezultate.

U jednočasovnoj četnji učestvovalo je 33 volontera koji su time ostvarili dodatna 33 sata rada na terenu. Prikupljeno je 15 vreća smeća od 120 litara što je nevjerovatnih 1800 litara prikupljenog otpada!

Naši volonteri napravili su 49 500 novih eko koraka, odnosno zajedno smo prepješačili skoro 50 kilometara!

Ovogodišnja akcija bila je posvećena obilježavanju Dana mladih koji smo proveli u sjajnom društvu sa prijateljima iz organizacija širom regije: UG Centar za djecu, mlade i porodicu iz Laktaša, NGO Most iz Gradiške, Centar za ekonomski i ruralni razvoj (CERD) Krnete, Omladinski centar Prnjavor, Udruženje mladih UNA Kozarska Dubica i SaMSIC Banja Luka.

Prijatelji EKO Šetnje i ove godine su kompanije Vitinka i Manja!

#budinEKO #ekošetnja

Scroll to top