POZIV ZA UČESNIKE: Omladinska razmjena u Jermeniji

Agencija za razvoj i saradnju CEREBRA Banja Luka ovjavljuje poziv za selekciju učesnika omladinske razmjene koja će se održati u Jerevanu (Jermenija) u periodu od 22. do 30. avgusta 2021. godine.

Pravo apliciranja imaju mladi sa prostora Bosne i Hercegovine starosti od 18 do 25 godina.

Organizator osigurava troškove smještaja, boravka, radnih materijala dok se putni troškovi za učesnike iz BiH refundiraju po završetku događaja u maksimalnom iznosu od 360EUR.

Svaki učesnik samostalno snosi troškove prevoza.

Poželjno je da su učesnici događaja vakcinisani protiv virusa COVID-19. U suprotnom će im biti potreban PCR test na engleskom jeziku ne stariji od 72h pri ulasku u Jermeniju. Testiranja su omogućena i na aerodromu pri ulasku u zemlju.

Organizator događaja je partnerska organizacija Armenian Progressive Youth (APV) iz Jerevana. Projekat je podržan kroz program Erasmus+ Evropske Unije.

Prijaviti se možete tako što što ćete preuzeti i ispuniti PRIJAVNI OBRAZAC

Ispunjene obrasce dostavljate putem maila na adresu milosk@cerebra-ngo.com najkasnije do 20.07.2021. do 15h.

Za sva dodatna pitanja i informacije možete nas kontaktirati putem društvenih mreža ili mail adrese.

O DOGAĐAJU:

“Extremely Together Against Extremism” naziv je omladinske razmjene koja će uključiti mlade iz 8 država (Jermenija, Italija, Grčka, Kipar, Sjeverna Makedonija, Ukrajina, Gruzija i Bosna i Hercegovina). Ovaj događaj zajedničko je putovanje mladih koji dolaze iz različitih društvenih okruženja, žive u različitim državama i donose različita životna iskustva ali se u moderno vrijeme suočavaju sa sličnim izazovima – u prvom planu radikalizacijom i ekstremizmom. Mladi koji rukovode ovim projektom vjeruju da je interkulturalni dijalog najbolji odgovor na ove izazove. Zajedno sa iskustvenim učenjem i komunikacijom, dijalog je najbolji alat za deradikalizaciju i promociju tolerancije i prihvatanja.

CILJEVI DOGAĐAJA:

A. Diskusija o konceptu interkulturalnog učenja i kako mladi mogu izbjeći stvaranje i većeg broja stereotipa.
B. Učenje o kulturalnoj raznolikosti Evrope i razmjena ideja o multikulturalnim društvima.
C. Razvoj i zajedničko razumijevanje koncepta interkulturalnog učenja i multikulturalizma.
D. Diskusija o tome kako interkulturalno učenje može biti iskorišteno kao alat u borbi protiv radikalizacije.
E. Razvoj znanja o Erasmus+ Programu i načinima na koji mladi mogu koristiti ovaj program za promociju tolerancije i antidiskriminacije.
F. Razvoj novih projekata koji će promovisati interkulturalni dijalog među različitim kulturama i zajednicama širom Evrope.

Scroll to top