Počinje druga sezona EKO ŠETNJE

Dragi sugrađani,

Povodom obilježavanja Dana Grada i Međunarodnog dana planete zemlje (22.04), Agencija za razvoj i saradnju CEREBRA zajedno sa Studentskom organizacijom Prirodno-matematičkog fakulteta i SaMSIC – Komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske organizuje prvu ovogodišnju EKO-ŠETNJU!

Prva ovogodišnja EKO-ŠETNJA održaće se u ČETVRTAK, 22.04.2021. godine sa početkom u 16 časova i kretaće se do spomenika na Banj brdu i nazad.

Sastanak grupe je na parkingu kod tvornice obuće “BEMA” Banja Luka.

Pozivamo sugrađane koji žele da se priključe akciji da sa sobom obavezno ponesu zaštitne maske, te udobnu odjeću i obuću. Organizator obezbjeđuje rukavice i vreće za smeće.

EKO-ŠETNJA je pokret koji ima za cilj:

  • promociju zdravih stilova života,
  • kvalitetnog provođenja slobodnog vremena,
  • uključivanje i afirmisanje mladih u društvenu zajednicu,
  • podsticanje ekološke osvještenosti i
  • direktan uticaj na zaštitu životne sredine.

Šetnja će se organizovati dva puta mjesečno (svaki put na drugoj lokaciji) i otvorena je za sve zainteresovane koji u dvočasovnom događaju žele da se upoznaju, druže, rekreiraju i dorinesu smanjenju otpada.

Zadovoljstvo nam je da u naš tim možemo poželjeti dobrodošlicu i prijateljima iz:

  • Centar za ekonomski ruralni razvoj (CERD)
  • Udruženje građana C.E.Z.A.R. Srbac
  • „Centar za djecu, mlade i porodicu“ Laktaši

Prva eko-šetnja održava se kao jedna od aktivnosti ekosfere, događaja koji je ove godine posvećen podizanju svijesti o klimatskim promjenama. Ovaj događaj organizuje Komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republike Srpske (SaMSIC) u partnerstvu sa Studentskom organizacijom Prirodno-matematičkog fakulteta i Agencije za razvoj i saradnju CEREBRA, a finansijski je podrzan od strane Medicinskog i Prirodno-matematičkog fakulteta.

Cilj eko-šetnje leži u naglašavanju važnosti i očuvanju kvaliteta okoliša i djelovanja na stvaranje ekološki svjesne, savjesne i društveno odgovorne sredine koja bi sve prirodne zanimljivosti sačuvala kao jedinstvenu prirodnu vrijednost. Jačanje svijesti građana i okoline o potrebi zaštite i mudrog korištenja njegovih prirodnih vrijednosti treba biti dugoročan zadatak svih nas.

EKO-ŠETNJA poziva sve organizacije i pojedince voljne da pomognu i priključe akciji da nam se jave kako bi postali suorganizatori ove aktivnosti i kako bismo ovim pokretom očistili naš grad i okolinu, ali i promovisali zdrave životne navike i stilove, te kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Pozivamo i Vas da se uključite i počistite Vaša dvorišta, okolinu oko zgrada.. Čuvajmo životnu sredinu zbog generacija koje nam dolaze.

Za sva dodatna pitanja i informacije pišite nam nam mail: ekosetnja2@gmail.com

Vidimo se u četvrtak!

#ekosetnja #drugasezona #banjaluka #ekosfera #SaMSIC #SOPMF #CEREBRA

Scroll to top