Trebinje: Počeo trening “Kreiranje pozitivnih narativa”

Mladi iz Mostara, njih deset, uspješno juče je započelo edukaciju iz oblasti stvaranja pozitivnih narativa i medija, a koja se organizuje u sklopu projekta “Podrška omladinskim kampanjama na društvenim mrežama kao pozitivna alternativa narativima nasilnog ekstremizma i govoru mržnje”.

Projekat ima za cilj edukovati mlade ljude o stvaranju alternativnog narativnog sadržaja i kroz kampanju promovisati pozitivne priče i narative kao alternativu govoru mržnje.

U narednim danima, mladi sa područja Grada Mostara će imati priliku da se upoznaju sa pojmovima govor mržnje i nasilni ekstremizam, te učiti o tome šta su narativi, kako ih prepoznati, kako mapirati narative na lokalnom nivou, te kako kreirati i koristiti ih u kampanjama.

Koordinator projekta, Miloš Blagojević, je istakao važnost teme kojom se bavimo na treningu, jer su upravo mladi ljudi ti koji trebaju biti upoznati sa kontra narativima i alternativnim narativima, kako postupati sa njima, i samim tim biti uključeni u kreiranju istih koji će se koristiti tokom kampanje na društvenim mrežama u narednim mjesecima.

Treneri na treningu koji se održava u Trebinju, u periodu od 25. do 30. januara 2021. godine, su Srđan Petković i Brankica Smiljanić.

Projekat se realizuje u partnerstvu sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) kroz projekat „Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini“, kojeg finansijski podržava Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

#cerebrango #pozitivninarativi

Scroll to top