Završena eko-šetnja #3

Agencija za razvoj i saradnju CEREBRA u saradnji sa Studentskom organizacijom Prirodno-matematičkog fakulteta i SaMSIC – Komitet za međunarodnu razmjenu studenata medicine Republiike Srpske uspješno je završila treću EKO-ŠETNJU.

Dvočasovna volonterska akcija organizovana je povodom Međunarodnog dana mladih (12. avgust), a
okupila je šesnaest učesnika i ostvarila impresivne rezultate: predjenih 80.000 koraka odnosno 32 km šetnje gdje su naši učesnici sakupili 27 vreća smeća (1080 litara) i ovom akcijom evidentiralii još 40 volonterskih sati.

Šetali smo, družili se i uređivali naš grad na potezu od ušća Suturlije i dužinom njenog kanjona gdje je bila primjećena velika količina otpada.

Prijatelji ove akcije su bili pekara Manja i Vitinka.

Šetnja se organizuje jednom sedmično, a ukoliko ste zainetresovani pozivamo vas da pratite naše
stranice i saznate o terminu sljedeće eko-šetnje.

Podsjećamo, EKO-ŠETNJA novi je koncept volonterske akcije koja ima za cilj promociju zdravih stilova života, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, uključivanje i afirmisanje mladih u društvenu zajednicu, podsticanje ekološke osvještenosti i direktan uticaj na zaštitu životne sredine. Šetnja se organizuje jednom sedmično i otvorena je za sve zainteresovane koji u dvočasovnom događaju žele da se upoznaju, druže, rekreiraju i doprinesu smanjenju otpada.

Pokrenimo, unaprijedimo, osnažimo i uljepšajmo našu okolinu.

Budimo savjesni i odgovorni građani!

Scroll to top